Lista mea de bloguri

Mesaj de bun venit!

Bine ati venit! Welcome! Willkommen! Bienvenido! Benvingut! aici gasim liniste, dor, natura si cunoastere; e mierea cultivata in salcamii romanesti si roua din botul frunzelor de fag, plansul cetinii si lumina lacurilor din Carpati



Locations of visitors to this page









sâmbătă, 12 decembrie 2009

DELTA HORSE 2009

(poza de pe www.xtrem.ro)
Va invit din nou la o expeditie de recunoastere si de apreciere a impactului "socio-economic" al populatiei de cal salbatic din Padurea LETEA, in perioada 27-30 decembrie 2009, din nou in delta, caiacul, vaporashul cu dormit la prova dezbateri despre actiunea Land Recover 2009(declaratii noi despre sacalul auriu), din septembrie, pregatirea expeditiei din primavara 2010!

Este vorba de calul de delta, ce intra in discutie de fiecare data pe timp de iarna, cand se pot urmari urmele acestuia prin padure si pe grinduri, e curios nu??
se spune ca acesti cai sufera de anemie infectioasa, fapt fals, se doreshte scoaterea lor din tara prin masuri inacceptabile de rupere a genunchilor si de orbire (astfel legea permite scoaterea animalului) acesti cai ajung deseori pe masa occidentalilor (e o carne ecologica pana la urma urmei)
sunt si aparatori ai lor, se vor dushi la cetati medievale din Transilvania sau dati oamenilor insa pe seama salvarii florilor din Letea (de parca ar fi rezervatie de narcise) se proclama lupta impotriva lor fara nici un fel de studiu

oare nu deranjeaza prin faptul ca se hranesc din pashunatul vitelor ce pasc nestingherite in rezervatie???? oare nu dau chiar ei, caii, ingrasamantul pashunii?
suntem pushi din nou in fata "dushmanului deltei" ca si in cazul bietului sacal auriu! Consider necesar a da prioritate acestei actiuni!
in curand o sa descriu detalii despre expeditie, astept confirmari

2 comentarii:

  1. Calul nu face bine deltei.

    RăspundețiȘtergere
  2. in ce sens nu face bine deltei? poate ai dreptate dar vino cu argumente! aici e vorba de un ecosistem! trebuie sa identificam bine rolul fiecarei verigi trofice! au aparut sacalii, vacile, caii erau demult in delta? deranjeaza pe cineva? stim cu siguranta ca au efect negativ asupra specilor rare de plante??

    RăspundețiȘtergere